Η εταιρία μας με μια ματιά
Τα τελευταία 2 χρόνια αντιμετωπίζοντας την κρίση της ασφαλιστικής αγοράς και διαβλέποντας τις επικείμενες αλλαγές στον πρακτορειακό χώρο (μειώσεις προμηθειών και χρόνου απόδοσης ασφαλίστρων – αύξηση επισφαλειών) η Ionios Brokers προχώρησε σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις:
  1. Ανέπτυξε το δίκτυο διανομής franchise. Σήμερα διαθέτει 25 καταστήματα και προγραμματίζει 20 νέα έως το τέλος του 2011. Στα πλάνα μας είναι 120 καταστήματα το 2013.
  2. Διπλασίασε το direct δίκτυο συνεργατών σε 80. Παράλληλα απομακρύνθηκαν οι  μη παραγωγικοί συνεργάτες.
  3. Ξεκίνησαν νέοι τομείς δραστηριότητας στον τραπεζικό τομέα, real estate, στην πράσινη ενέργεια, εναλλακτικοί  πάροχοι  υπηρεσιών ΔΕΚΟ. Σημειώνεται ότι οι νέες αυτές δραστηριότητες αναπτύσσονται με την απαιτούμενη πειθαρχία και με προτεραιότητα την δημιουργία συνεργιών με κύρια την δραστηριότητα των ασφαλειών.
  4. Εγκατέστησε νέα μηχανογραφικά συστήματα στους  κλάδους ζωής και δανείων, παράλληλα προχώρησε σε εξορθολογισμό του διοικητικού μηχανισμού.
  5. Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από 400.000€ σε 1.400.000€ (+250%)

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ FRANCHISE IONIOS BROKERS

-          Το franchise Ionios Brokers αναπτύσσεται από την εταιρεία …

-          Το franchise παρέχει όλη την τεχνική υποστήριξη με τις ασφαλιστικές εταιρείες εξασφαλίζοντας στα καταστήματα τον αποκλειστικό ρόλο κέντρων πωλήσεων.

-          Σε λειτουργικό επίπεδο παρέχει πλήρη υποστήριξη στα καταστήματα στους τομείς τιμολόγησης, έκδοσης συμβολαίων, αποζημιώσεων, εξυπηρέτησης πελατών. Ακόμη παρέχει πλήρη νομική και φοροτεχνική υποστήριξη.

-          Τέλος παρέχει πλήρη υποστήριξη στους τομείς της ανάπτυξης  προϊόντων, εκπαίδευσης, sales management, marketing και διαφήμισης.

-          Το 2010 η Ioniος Brokers κέρδισε στα Franchise Awards το βραβείο Most Promising Franchisor.

Most Promising Franchisor

FRANCHISE-awards_LOGO-2010

 

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

-          Το 2010 η Ionios Brokers παρουσίασε λειτουργική κερδοφορία 9% επί των εσόδων της. Τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε 1.400.000€ ενώ τα συνολικά έξοδα σε 1.279.000€. Το 53% των εσόδων είναι οι αμοιβές του δικτύου διανομής, 30% η μισθοδοσία και 9,5% τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και υποστήριξης.

-          Παράλληλα το 23% των εσόδων προήλθαν από το τον κλάδο ζωής, το 23% από τον κλάδο πυρός, 6% από τον κλάδο δανείων  και 48% από τον κλάδο αυτοκινήτου.

-          Σε ότι αφορά το Mix προϊόντων ο προγραμματισμός της εταιρείας είναι η ενδυνάμωση του κλάδου ζωής και δανείων ώστε το 2015 να αντιπροσωπεύει το 40% και 10% των εσόδων αντίστοιχα. Μάλιστα για τον κλάδο  δανείων αυτό αναμένεται να επιτευχθεί από τα τέλη του 2011. Ο κλάδος πυρός αναμένεται να διατηρήσει τα ποσοστά του και ο κλάδος αυτοκινήτου να σταθεροποιηθεί στο 30%.

-          Σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών της εταιρείας προβλέπεται τριπλασιασμός στην επόμενη πενταετία, καθώς και δεκαπλασιασμός των λειτουργικών κερδών.

 

financial_data