ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

info@myionios.gr

211 1047200

Μονόδρομος για το επιχειρείν η ιδιωτική ασφάλιση

Μονόδρομος για το επιχειρείν η ιδιωτική ασφάλιση

Ας αναφερθούμε στην θεωρία του Μαύρου Κύκνου και ας την φέρουμε ξανά στην επιφάνεια, μιας και τον τελευταίο καιρό μας επισκέπτεται τακτικά και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πτηνό είναι υπαρκτό και ζει μόνο στην Νότια Αυστραλία.

του  Μ. Ροντογιάννη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της New Ionios Agency

Η Ανασφάλεια και η Αβεβαιότητα, είναι τα συναισθήματα της εποχής που βιώνουμε καθημερινά και κάποιοι από εμάς, προσπαθούμε να διαβάσουμε το μέλλον.

Στα 80 δις υπολογίζονται οι ζημιές των Επιχειρήσεων μόνο από πλημμύρες για το 2021 και μόνο τα 20 δις ήταν ασφαλισμένες, παγκοσμίως.

Τώρα, αν υπολογίσουμε τις φωτιές, τους σεισμούς, τους κυκλώνες, τα τσουνάμι, τυφώνες, κ.λπ., θα διαπιστώσουμε ότι οι ζημιές που αποζημίωσαν οι Ασφαλιστικές Εταιρίες είναι περίπου στα 100 δις Παγκοσμίως για το έτος 2021 και αυτές έχουν προκύψει μόνο από την Κλιματική Αλλαγή.

Έχω ασχοληθεί και κατά το παρελθόν με τις Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις στο Περιοδικό των Μεσιτών Ασφαλίσεων, με τίτλο “ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” και αναφέρω μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι οι μεγάλες καθώς και οι Πολυεθνικές, είναι ασφαλισμένες κατά 70%-80% στους κινδύνους που είναι εκτεθειμένες.

Οι Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις συχνά τον τελευταίο καιρό έρχονται στο προσκήνιο, διότι η ασφάλισή τους είναι μονόδρομος και είναι η λύση για την συνέχιση της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας. Καλό είναι να προετοιμαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, για να προσφέρουμε σωστές λύσεις για τις Επιχειρήσεις και να συμπεριλάβουμε όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν και που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την Επιχείρηση.

Πολλές οικογενειακές Επιχειρήσεις, καταστρέφονται και πολλά νοικοκυριά βρίσκονται ξεκρέμαστα, λόγω του ότι αφενός ο Επιχειρηματίας δεν μερίμνησε για την ασφάλιση της Επιχείρησης και επειδή οι Επιχειρήσεις είναι πολύπλευροι Οργανισμοί, συνδεδεμένοι με πελάτες, προμηθευτές, τράπεζες, υπαλλήλους, καλό είναι, να συμβουλεύουμε σωστά τον Επιχειρηματία, προκειμένου να μπορεί να έχει επίγνωση σχετικά με τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Παραπάνω αναφέρω, ότι όλοι εμείς οι Διαμεσολαβητές, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποκτήσουμε γνώση για τις Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις. Οι Εταιρίες θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους και τους συνεργάτες τους και το κράτος να καλλιεργήσει και να επιβάλει σε εισαγωγικά, την ασφάλισή τους, μήπως και αυτή η ρημαδιασμένη σχέση ασφαλίστρου– Α.Ε.Π., ξεφύγει από το 2% που επί 31 χρόνια το θυμάμαι να είναι ίδιο.

Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες, είναι προετοιμασμένες με τα κατάλληλα Προγράμματα για να προσφέρουν σε όλων των ειδών της Επιχειρήσεις.

Η Ασφάλιση για τις Επιχειρήσεις, αποτελεί μια πράξη ευθύνης και ειδικά σε περιόδους κρίσης, θεωρείται επιβεβλημένη, μιας και οι Μαύροι Κύκνοι μας επισκέπτονται τακτικά, που οι έντονες νομισματικές κινήσεις, οι μεγάλες μεταβολές στο επαγγελματικό περιβάλλον, η εμφάνιση νέων κινδύνων, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και ο πόλεμος, αλλάζουν τον χάρτη των Επιχειρηματικών Κινδύνων.