ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

info@myionios.gr

211 1047200

IONIOS NEW AGENCY: Η σωστή διάσταση στα δίκτυα πωλήσεων

IONIOS NEW AGENCY: Η σωστή διάσταση στα δίκτυα πωλήσεων

Αν και προέρχομαι από μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία που επενδύει, διαχρονικά,τεράστια ποσά στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ομολογώ πως είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που γίνεται η δουλειά στην IONIOS NEW AGENCY, σχετικά με την ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Η IONIOS δίνει, πραγματικά, υπεραξία στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή και τον οδηγεί μέσα από μία δομημένη διαδικασία στην απόκτηση ορθής κουλτούρας ελεύθερου επαγγελματία – επιχειρηματία με σεβασμό, όμως, στον πελάτη και στην κοινωνία.

Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε σε μεγάλες εταιρείες με ένταση ανάπτυξης στο Tied Agency, ειδικά τα προηγούμενα χρόνια, υποτιμούσαμε, ίσως, τα ελεύθερα δίκτυα. Θα έλεγα, ότι υπήρχε ένα είδος προκατάληψης και ελλιπούς πληροφόρησης. Ίσως όχι πάντα άδικα, για να είμαι ειλικρινής.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να ισοπεδώνονται όλοι.

Ευτυχώς, το κλίμα τα τελευταία χρόνια δείχνει να αλλάζει και συνεχώς οι Εταιρείες επενδύουν στους ελεύθερους επαγγελματίες – επιχειρηματίες του χώρου. Αλλά και όλες οι κατηγορίες διαμεσολαβητών αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να επενδύσουν στην οργανική ανάπτυξη και εκπαίδευσή τους.

Όταν μου έγινε η πρόταση από την IONIOS να συνεργαστώ στο κομμάτι της ανάπτυξης δικτύων δεν σας κρύβω ότι με ακολουθούσε η προκατάληψη που αναφέραμε πιο πάνω.Όμως, προς μεγάλη μου έκπληξη συνάντησα έναν Όμιλο με Όραμα, στον οποίο αναπτύσσεται αυτό που στη δική μου οπτική είχε καλλιεργηθεί τόσα χρόνια ως Agency System.

Ο Μάρκος, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετασχηματίσει έναν Όμιλο σε μία ομάδα που μοιράζεται ένα κοινό όραμα.

Δηλαδή, έναν Όμιλο, που θα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του κλασικού agency system, αποδεσμευμένο, όμως, από αγκυλώσεις και δεσμεύσεις που δεν προσφέρουν, τελικά, σε κανέναν από τους άμεσα εμπλεκόμενους και εννοώ φυσικά και τους πελάτες.

Η IONIOS αποτελεί έναν καλοσχηματισμένο οργανισμό με σοβαρή δομή και πλήρη υποστήριξη προς τους συνεργάτες της. Διαθέτει δομή πλήρους back office, με έμπειρα στελέχη, που μπορεί να δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε κίνδυνο, σε οποιαδήποτε εταιρεία, ανάλογα το προφίλ του πελάτη και την οικονομική του κατάσταση.

Το σχέδιό μας για τα επόμενα χρόνια είναι να μεγεθύνουμε την IONIOS επενδύοντας στη στελέχωση άπειρων συνεργατών, που όμως αναζητούν είτε μία διέξοδο στο οικονομικό τους παρόν είτε αναζητούν μία νέα καριέρα στο ελεύθερο επάγγελμα του διανομέα ασφαλιστικών προϊόντων.

Φυσικά, θα επενδύσουμε και στη νέα γενιά που έχει όρεξη, γνώσεις και πάνω απ’ όλα σύγχρονη ματιά στα πράγματα.

Ένα από τα επόμενα βήματα και σοβαρά projects είναι η επέκταση της Εταιρείας στην περιφέρεια. Εκεί, παράγοντες όπως η απόσταση και το κόστος λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και δυστυχώς τα δίκτυα των εταιρειών συνεχώς συρρικνώνονται, ενώ υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες.

Κλείνοντας θα έλεγα ότι, αποστολή μας αποτελεί η δημιουργία υγιών συνθηκών επιχειρηματικής κουλτούρας για ανάπτυξη επαγγελματιών που θα προσφέρουν ασφαλείς επιλογές και λύσεις στους πελάτες τους.


Κώστας Αξιώτης